Fiffi 

Livsnjutare

Född 2016, Wachtel/Lajka

2016 tassade Fiffi in i mitt liv. Hon var en orolig själ som upplevde världen som väldigt stor och väldigt skrämmande. Vi har lagt mycket fokus på självförtroende och relation. Tack vare det så är Fiffi idag, mestadels av tiden, en tuff brud som tar för sig av livet och tydligt visar vad hon vill.


Hon gillar att hänga med på långrundor och stanna för fikapaus. Då brukar hon tugga ben, spana och sen sova en stund under bar himmel. Det är livet! Viltspår är också en favorit, där har hon gjort godkänt anlagsprov. För exakt rätt betalning och upplägg - vilket varierar vad som är rätt - så tränar hon gärna bl a tricks och Nosework. I augusti 2021 gjorde vi godkänt doftprov på Eukalyptus och i oktober 2021 gjorde vi vår första tävling nånsin. Vi hamnade på 3e plats i totalen och vann inomhussöket.


Doftprovet och vår första tävling är bland det häftigaste vi har gjort ihop hittills! För oss var den största vinsten att hon klampade in som självaste stålmannen, i en ny, svår miljö, med självförtroendet på topp och hade roligt under hela tiden. Att få se henne känna sig som en riktigt ball byracka - det är så himla häftigt!


Våren 2022 debuterade vi i Rallylydnad Nybörjarklass med poäng långt över min förväntan, 84/100 poäng i första starten. Hösten 2022 påbörjade vi en Yrkesutbildning i Narkotikasök med målet att kunna jobba som privat narkotikaekipage och sommaren 2023 blev Fiffi certifierad narkotikahund.

Några gånger då Fiffi har rört om i grytan och överraskat sin omgivning:

  • Godkänt anlagsprov 2017
  • Doftprov Eukalyptus 2021
  • 1 Diplom TSM NW1 2021
  • 2 kvalificerade resultat Rallylydnad Nybörjarklass under 2022
  • Certifierad narkotikahund 2023


Foto: Fotograf Jesseninja